Tortelloni Spenat & ricotta med äpple och salsiccia-korv
20
Lätt
Tortelloni Spenat & ricotta med äpple och salsiccia-korv
20
Lätt
Tortelloni Spenat & ricotta med äpple och salsiccia-korv
INGREDIENSER
1 förpackning Tortelloni Spenat & ricotta Giovanni Rana
1 krossad vitlöksklyfta
200 g hackad salsiccia-korv
1 rött äpple i tärningar
100mlvitt icke mousserande vin
2kvistar rosmarin
extra jungfru olivolja
salt och peppar efter behov
BEREDNING
Värm oljan tillsammans med vitlöken i en stor traktörpanna på medelhög-hög värme. Tillsätt korv och rosmarin efter 1 minut och fräs i 4-5 minuter på hög värme tills genomstekt och knaprigt. Sänk värmen, tillsätt äpple, täck med lock 1 minut och tillsätt vinet.
Låt sjuda tills vinet reducerats till hälften, i 4-5 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.
Under tiden koka Tortelloni enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet genom durkslag, behåll lite kokvatten. Vänd ner Tortelloni i pannan och blanda i 1 minut, tillsätt några msk kokvatten för att späda ut såsen, om så är nödvändigt. Servera.
Värm oljan tillsammans med vitlöken i en stor traktörpanna på medelhög-hög värme. Tillsätt korv och rosmarin efter 1 minut och fräs i 4-5 minuter på hög värme tills genomstekt och knaprigt. Sänk värmen, tillsätt äpple, täck med lock 1 minut och tillsätt vinet.
Låt sjuda tills vinet reducerats till hälften, i 4-5 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.
Under tiden koka Tortelloni enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet genom durkslag, behåll lite kokvatten. Vänd ner Tortelloni i pannan och blanda i 1 minut, tillsätt några msk kokvatten för att späda ut såsen, om så är nödvändigt. Servera.