Potatis gnocchi med tomat, spenat, basilika och Parmigiano Reggiano parmesanost

  • 40
  • Lätt

Potatis gnocchi med tomat, spenat, basilika och Parmigiano Reggiano parmesanost

  • 40
  • Lätt
Potatis gnocchi med tomat, spenat, basilika och Parmigiano Reggiano parmesanost

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Potatis gnocchi Giovanni Rana
  • 150 g Körsbärstomater
  • 400 g Spenat
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 Smörklick några
  • Basilikablad
  • Grönsaksbuljong efter behov
  • Parmigiano Reggiano parmesanost efter behov

BEREDNING

Börja med att rensa spenaten, skölj bladen noggrant under rinnande kallt vatten och skär dem sedan i strimlor. Skölj även körsbärstomaterna och skär dem i fyra klyftor.

Under tiden, låt saltat vatten koka upp i en kastrull och häll sedan i Gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll extra jungfru olivolja i en stekpanna tillsammans med en vitlöksklyfta och låt bryna. När vitlöken har fått en gyllenbrun färg tillsätt körsbärstomater och spenat och låt puttra på låg värme i ca 5 minuter. 

Plocka ur vitlöken från stekpannan och späd med grönsaksbuljongen och låt allt fortsätta sjuda någon ytterligare minut.  

När Gnocchi är färdigkokta, häll av vattnet genom durkslag och sautera  dem sedan i stekpannan tillsammans med körsbärstomaterna och spenaten där även en smörklick och basilika tillsatts. Servera med riklig riven Parmigiano Reggiano parmesanost.

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 1 förpackning Potatis gnocchi Giovanni Rana
  • 150 g Körsbärstomater
  • 400 g Spenat
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 Smörklick några
  • - Basilikablad
  • - Grönsaksbuljong efter behov
  • - Parmigiano Reggiano parmesanost efter behov

BEREDNING

Börja med att rensa spenaten, skölj bladen noggrant under rinnande kallt vatten och skär dem sedan i strimlor. Skölj även körsbärstomaterna och skär dem i fyra klyftor.

Under tiden, låt saltat vatten koka upp i en kastrull och häll sedan i Gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll extra jungfru olivolja i en stekpanna tillsammans med en vitlöksklyfta och låt bryna. När vitlöken har fått en gyllenbrun färg tillsätt körsbärstomater och spenat och låt puttra på låg värme i ca 5 minuter. 

Plocka ur vitlöken från stekpannan och späd med grönsaksbuljongen och låt allt fortsätta sjuda någon ytterligare minut.  

När Gnocchi är färdigkokta, häll av vattnet genom durkslag och sautera  dem sedan i stekpannan tillsammans med körsbärstomaterna och spenaten där även en smörklick och basilika tillsatts. Servera med riklig riven Parmigiano Reggiano parmesanost.