Potatis gnocchi med tomat, spenat, basilika och Parmigiano Reggiano parmesanost
INGREDIENSER
- 1 förpackning Potatis gnocchi Giovanni Rana
- 150 g Körsbärstomater
- 400 g Spenat
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 Smörklick några
- Basilikablad
- Grönsaksbuljong efter behov
- Parmigiano Reggiano parmesanost efter behov
BEREDNING
Börja med att rensa spenaten, skölj bladen noggrant under rinnande kallt vatten och skär dem sedan i strimlor. Skölj även körsbärstomaterna och skär dem i fyra klyftor.
Under tiden, låt saltat vatten koka upp i en kastrull och häll sedan i Gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll extra jungfru olivolja i en stekpanna tillsammans med en vitlöksklyfta och låt bryna. När vitlöken har fått en gyllenbrun färg tillsätt körsbärstomater och spenat och låt puttra på låg värme i ca 5 minuter.
Plocka ur vitlöken från stekpannan och späd med grönsaksbuljongen och låt allt fortsätta sjuda någon ytterligare minut.
När Gnocchi är färdigkokta, häll av vattnet genom durkslag och sautera dem sedan i stekpannan tillsammans med körsbärstomaterna och spenaten där även en smörklick och basilika tillsatts. Servera med riklig riven Parmigiano Reggiano parmesanost.
Under tiden, låt saltat vatten koka upp i en kastrull och häll sedan i Gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll extra jungfru olivolja i en stekpanna tillsammans med en vitlöksklyfta och låt bryna. När vitlöken har fått en gyllenbrun färg tillsätt körsbärstomater och spenat och låt puttra på låg värme i ca 5 minuter.
Plocka ur vitlöken från stekpannan och späd med grönsaksbuljongen och låt allt fortsätta sjuda någon ytterligare minut.
När Gnocchi är färdigkokta, häll av vattnet genom durkslag och sautera dem sedan i stekpannan tillsammans med körsbärstomaterna och spenaten där även en smörklick och basilika tillsatts. Servera med riklig riven Parmigiano Reggiano parmesanost.
INGREDIENSER
portioner
-
+
- 1 förpackning Potatis gnocchi Giovanni Rana
- 150 g Körsbärstomater
- 400 g Spenat
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 Smörklick några
- - Basilikablad
- - Grönsaksbuljong efter behov
- - Parmigiano Reggiano parmesanost efter behov
BEREDNING
Börja med att rensa spenaten, skölj bladen noggrant under rinnande kallt vatten och skär dem sedan i strimlor. Skölj även körsbärstomaterna och skär dem i fyra klyftor.
Under tiden, låt saltat vatten koka upp i en kastrull och häll sedan i Gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll extra jungfru olivolja i en stekpanna tillsammans med en vitlöksklyfta och låt bryna. När vitlöken har fått en gyllenbrun färg tillsätt körsbärstomater och spenat och låt puttra på låg värme i ca 5 minuter.
Plocka ur vitlöken från stekpannan och späd med grönsaksbuljongen och låt allt fortsätta sjuda någon ytterligare minut.
När Gnocchi är färdigkokta, häll av vattnet genom durkslag och sautera dem sedan i stekpannan tillsammans med körsbärstomaterna och spenaten där även en smörklick och basilika tillsatts. Servera med riklig riven Parmigiano Reggiano parmesanost.
Under tiden, låt saltat vatten koka upp i en kastrull och häll sedan i Gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll extra jungfru olivolja i en stekpanna tillsammans med en vitlöksklyfta och låt bryna. När vitlöken har fått en gyllenbrun färg tillsätt körsbärstomater och spenat och låt puttra på låg värme i ca 5 minuter.
Plocka ur vitlöken från stekpannan och späd med grönsaksbuljongen och låt allt fortsätta sjuda någon ytterligare minut.
När Gnocchi är färdigkokta, häll av vattnet genom durkslag och sautera dem sedan i stekpannan tillsammans med körsbärstomaterna och spenaten där även en smörklick och basilika tillsatts. Servera med riklig riven Parmigiano Reggiano parmesanost.