Tagliatelle alla bolognese

  • 15
  • Lätt

Tagliatelle alla bolognese

  • 15
  • Lätt
Tagliatelle alla bolognese

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Tagliatelle Giovanni Rana
  • 80 g rimmat sidfläsk
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 100 ml grönsaksbuljong
  • 400 g passerad tomat
  • 80 g nötfärs
  • 80 g fläskfärs
  • 50 g Parmigiano Reggiano parmesanost
  • extra jungfru olivolja
  • salt och peppar efter behov

BEREDNING

Finhacka lök, morot och tärna sidfläsket. Häll extra jungfru olivolja i en traktörpanna och bryn hacket i ca 15 minuter, utan att det får en för brun färg. 

Tillsätt färsen och bryn, fortsätt att röra om hela tiden. Späd med grönsaksbuljongen och när vätskan har absorberats, tillsätt passerad tomat. Låt köttfärssåsen reducera och låt den fortsätta sjuda till en tjock konsistens. 

Salta och peppra, täck med lock och låt fortsätta sjuda på låg värme tills den på nytt får en tjock konsistens, ungefär under två timmar. 

När såsen är färdig, koka Tagliatelle i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.  

Häll av al dente, blanda med köttfärssåsen och häll upp på tallrik, strö över med riklig riven Parmigiano Reggiano parmesanost.

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 1 förpackning Tagliatelle Giovanni Rana
  • 80 g rimmat sidfläsk
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 100 ml grönsaksbuljong
  • 400 g passerad tomat
  • 80 g nötfärs
  • 80 g fläskfärs
  • 50 g Parmigiano Reggiano parmesanost
  • - extra jungfru olivolja
  • - salt och peppar efter behov

BEREDNING

Finhacka lök, morot och tärna sidfläsket. Häll extra jungfru olivolja i en traktörpanna och bryn hacket i ca 15 minuter, utan att det får en för brun färg. 

Tillsätt färsen och bryn, fortsätt att röra om hela tiden. Späd med grönsaksbuljongen och när vätskan har absorberats, tillsätt passerad tomat. Låt köttfärssåsen reducera och låt den fortsätta sjuda till en tjock konsistens. 

Salta och peppra, täck med lock och låt fortsätta sjuda på låg värme tills den på nytt får en tjock konsistens, ungefär under två timmar. 

När såsen är färdig, koka Tagliatelle i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.  

Häll av al dente, blanda med köttfärssåsen och häll upp på tallrik, strö över med riklig riven Parmigiano Reggiano parmesanost.