FETTUCCINI med karljohansvamp och mascarpone

  • 15
  • Lätt

FETTUCCINI med karljohansvamp och mascarpone

  • 15
  • Lätt
FETTUCCINI med karljohansvamp och mascarpone

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Fettuccini Giovanni Rana
  • 400 g karljohansvamp
  • 50 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g mascarpone
  • 1 knippe persilja
  • extra jungfru olivolja
  • salt och peppar efter behov

BEREDNING

Skär karljohansvampen i skivor. Värm 2 msk extra jungfruolja i en stor panna, tillsätt vitlöksklyftan delad på hälften och låt bryna i 2 minuter. Plocka ur vitlöken, tillsätt svampen, hackad persilja, krydda med salt och peppar och fräs i ca 5 minuter tills svampen är gyllenbrun. 

Tillsätt mascarpone och smör, täck med lock och låt sjuda 5 minuter till.

Under tiden koka upp saltat vatten i en stor kastrull, häll ner Fettuccini och koka enligt anvisningarna på förpackningen. När de har kokat färdigt, häll av dem al dente och vänd ner dem i stekpannan. Tänd spisen. 

Blanda snabbt, för över på ett serveringsfat, strö över malen svartpeppar och servera. 

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 1 förpackning Fettuccini Giovanni Rana
  • 400 g karljohansvamp
  • 50 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g mascarpone
  • 1 knippe persilja
  • - extra jungfru olivolja
  • - salt och peppar efter behov

BEREDNING

Skär karljohansvampen i skivor. Värm 2 msk extra jungfruolja i en stor panna, tillsätt vitlöksklyftan delad på hälften och låt bryna i 2 minuter. Plocka ur vitlöken, tillsätt svampen, hackad persilja, krydda med salt och peppar och fräs i ca 5 minuter tills svampen är gyllenbrun. 

Tillsätt mascarpone och smör, täck med lock och låt sjuda 5 minuter till.

Under tiden koka upp saltat vatten i en stor kastrull, häll ner Fettuccini och koka enligt anvisningarna på förpackningen. När de har kokat färdigt, häll av dem al dente och vänd ner dem i stekpannan. Tänd spisen. 

Blanda snabbt, för över på ett serveringsfat, strö över malen svartpeppar och servera.