FETTUCCINI med karljohansvamp och mascarpone
INGREDIENSER
- 1 förpackning Fettuccini Giovanni Rana
- 400 g karljohansvamp
- 50 g smör
- 1 vitlöksklyfta
- 300 g mascarpone
- 1 knippe persilja
- extra jungfru olivolja
- salt och peppar efter behov
BEREDNING
Skär karljohansvampen i skivor. Värm 2 msk extra jungfruolja i en stor panna, tillsätt vitlöksklyftan delad på hälften och låt bryna i 2 minuter. Plocka ur vitlöken, tillsätt svampen, hackad persilja, krydda med salt och peppar och fräs i ca 5 minuter tills svampen är gyllenbrun.
Tillsätt mascarpone och smör, täck med lock och låt sjuda 5 minuter till.
Under tiden koka upp saltat vatten i en stor kastrull, häll ner Fettuccini och koka enligt anvisningarna på förpackningen. När de har kokat färdigt, häll av dem al dente och vänd ner dem i stekpannan. Tänd spisen.
Blanda snabbt, för över på ett serveringsfat, strö över malen svartpeppar och servera.
Tillsätt mascarpone och smör, täck med lock och låt sjuda 5 minuter till.
Under tiden koka upp saltat vatten i en stor kastrull, häll ner Fettuccini och koka enligt anvisningarna på förpackningen. När de har kokat färdigt, häll av dem al dente och vänd ner dem i stekpannan. Tänd spisen.
Blanda snabbt, för över på ett serveringsfat, strö över malen svartpeppar och servera.
INGREDIENSER
portioner
-
+
- 1 förpackning Fettuccini Giovanni Rana
- 400 g karljohansvamp
- 50 g smör
- 1 vitlöksklyfta
- 300 g mascarpone
- 1 knippe persilja
- - extra jungfru olivolja
- - salt och peppar efter behov
BEREDNING
Skär karljohansvampen i skivor. Värm 2 msk extra jungfruolja i en stor panna, tillsätt vitlöksklyftan delad på hälften och låt bryna i 2 minuter. Plocka ur vitlöken, tillsätt svampen, hackad persilja, krydda med salt och peppar och fräs i ca 5 minuter tills svampen är gyllenbrun.
Tillsätt mascarpone och smör, täck med lock och låt sjuda 5 minuter till.
Under tiden koka upp saltat vatten i en stor kastrull, häll ner Fettuccini och koka enligt anvisningarna på förpackningen. När de har kokat färdigt, häll av dem al dente och vänd ner dem i stekpannan. Tänd spisen.
Blanda snabbt, för över på ett serveringsfat, strö över malen svartpeppar och servera.
Tillsätt mascarpone och smör, täck med lock och låt sjuda 5 minuter till.
Under tiden koka upp saltat vatten i en stor kastrull, häll ner Fettuccini och koka enligt anvisningarna på förpackningen. När de har kokat färdigt, häll av dem al dente och vänd ner dem i stekpannan. Tänd spisen.
Blanda snabbt, för över på ett serveringsfat, strö över malen svartpeppar och servera.