Spaghettoni med aubergine och saltad ricotta ost

  • 15
  • Lätt

Spaghettoni med aubergine och saltad ricotta ost

  • 15
  • Lätt
Spaghettoni med aubergine och saltad ricotta ost

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Spaghettoni Giovanni Ran
  • 1 vitlöksklyfta
  • 350 g auberginer
  • 200 g saltad ricotta ost
  • fänkålskvistar
  • extra jungfru olivolja
  • salt och peppar efter behov

BEREDNING

Skär auberginen i tärningar, pensla med lite olja och stek sedan i en ordentligt varm stekpanna i 4-5 minuter, salta. 

Låt saltat vatten koka upp i en stor kastrull och koka Spaghettoni enligt anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet genom durkslag, behåll lite kokvatten. 

Smaksätt ricotta osten med en nypa salt, peppar och en stråle extra jungfru olivolja och blanda för att åstadkomma en krämig konsistens.

Vänd ner Spaghettoni i stekpannan, sautera med auberginerna tillsätt sedan ricotta osten och nymalen svartpeppar.  Tillsätt lite av pastans kokvatten för att späda om så skulle behövas och blanda. 

Garnera med fänkålskvistarna och servera genast.

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 1 förpackning Spaghettoni Giovanni Ran
  • 1 vitlöksklyfta
  • 350 g auberginer
  • 200 g saltad ricotta ost
  • - fänkålskvistar
  • - extra jungfru olivolja
  • - salt och peppar efter behov

BEREDNING

Skär auberginen i tärningar, pensla med lite olja och stek sedan i en ordentligt varm stekpanna i 4-5 minuter, salta. 

Låt saltat vatten koka upp i en stor kastrull och koka Spaghettoni enligt anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet genom durkslag, behåll lite kokvatten. 

Smaksätt ricotta osten med en nypa salt, peppar och en stråle extra jungfru olivolja och blanda för att åstadkomma en krämig konsistens.

Vänd ner Spaghettoni i stekpannan, sautera med auberginerna tillsätt sedan ricotta osten och nymalen svartpeppar.  Tillsätt lite av pastans kokvatten för att späda om så skulle behövas och blanda. 

Garnera med fänkålskvistarna och servera genast.