M.jpg

GNOCCHI MED SALSICCIA, FÄNKÅL, BABYSPENAT & CITRON

  • 5
  • Lätt

GNOCCHI MED SALSICCIA, FÄNKÅL, BABYSPENAT & CITRON

  • 5
  • Lätt
GNOCCHI MED SALSICCIA, FÄNKÅL, BABYSPENAT & CITRON
D.jpg

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Potatisgnocchi 500g RANA
  • 240 g färsk salsiccia
  • 2 msk Olivolja, Extra Virgin
  • 1 schalottenlök
  • 1 fänkål, tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 tsk vinäger eller citronsaft
  • 400 g tomatsås
  • 2 tsk torkad oregano
  • 100 g babyspenat för dekoration
  • Parmigiano Reggiano och citronzest som dekoration
  • Salt & peppar

BEREDNING

Skär upp salsiccian och ta bort skinnet. Värm upp oljan i en stor kastrull, tryck ut små bullar ur salsiccian och stek tillsammans med schalotten, fänkål och vitlök, stek tills den är gyllenbrun.

Sprinkla över citronsaften eller vinägern. Tillsätt tomatsås med 1 dl vatten och oregano. Minska något på värmen och låt sjuda i 15 mintuter, på låg värme och krydda efter smak. Koka Gnocchi i rikligt med saltat vatten enligt förpackningsanvisningen.

Blanda Gnocchi i såsen tillsammans med spenatbladen och servera den sedan på tallrik, strö över lite riven Parmigiano Reggiano, citronzest och nymalen peppar.

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 1 förpackning Potatisgnocchi 500g RANA
  • 240 g färsk salsiccia
  • 2 msk Olivolja, Extra Virgin
  • 1 schalottenlök
  • 1 fänkål, tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 tsk vinäger eller citronsaft
  • 400 g tomatsås
  • 2 tsk torkad oregano
  • 100 g babyspenat för dekoration
  • - Parmigiano Reggiano och citronzest som dekoration
  • - Salt & peppar

BEREDNING

Skär upp salsiccian och ta bort skinnet. Värm upp oljan i en stor kastrull, tryck ut små bullar ur salsiccian och stek tillsammans med schalotten, fänkål och vitlök, stek tills den är gyllenbrun.

Sprinkla över citronsaften eller vinägern. Tillsätt tomatsås med 1 dl vatten och oregano. Minska något på värmen och låt sjuda i 15 mintuter, på låg värme och krydda efter smak. Koka Gnocchi i rikligt med saltat vatten enligt förpackningsanvisningen.

Blanda Gnocchi i såsen tillsammans med spenatbladen och servera den sedan på tallrik, strö över lite riven Parmigiano Reggiano, citronzest och nymalen peppar.