Spaghettoni à la chitarra med skaldjurssallad

  • Cooking time 50
  • Cooking difficulty Medelsvårt

Spaghettoni à la chitarra med skaldjurssallad

  • Cooking time 50
  • Cooking difficulty Medelsvårt
Spaghettoni à la chitarra med skaldjurssallad

INGREDIENSER

  • 2 förpackningar Spaghettoni Giovanni Rana
  • 150 g Blåmusslor
  • 150 g Venusmusslor
  • 200 g Calamari
  • 4 Räkor eller scampi
  • 200 g Hela skalade tomater
  • 1 glas Vitt vin
  • Persilja
  • 1 Schalottenlök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • Chilipeppar
  • Extra jungfru olivolja

BEREDNING

Lägg venusmusslor och blåmusslor i blöt i åtminstone 2 timmar i kallt, lättsaltat vatten, byt vatten 2-3 gånger och avlägsna sanden varje gång.

Skölj allt under rinnande kallt vatten. Rensa och borsta blåmusslorna med stålull under rinnande vatten. Avlägsna byssustrådarna (trådarna som sticker ut ur skalhalvorna) och skölj igen. 

Värm 1 msk olja med 1 vitlöksklyfta i en traktörpanna tillsätt venusmusslor och blåmusslor och häll över 1/2 glas vin. Täck med lock, låt musslorna öppna sig på hög värme och flytta sedan över i en skål. Filtrera musslornas kokvätska genom en sil fodrad med en duk och ställ åt sidan. Bryn hackad schalottenlök i olja, tillsätt calamari och efter 5 minuter, häll över det återstående vinet och låt dunsta bort. 

Tillsätt de avrunna hela skalade tomaterna som grovklippts med sax och låt koka i cirka 40-45 minuter, tillsätt små slevar med musselvätska då och då. Smaka av med salt och chilipeppar.  

Klipp upp scampi och räkor i ryggen och avlägsna den svarta tarmtråden med en tandpetare. Lägg ner dem i såsen och låt fortsätt koka i 4 minuter.  Under tiden låt Spaghettoni koka al dente och vänd ner dem i traktörpannan, tillsätt även blåmusslor, venusmusslor och 2-3 msk varm musselvätska, blanda och låt allt ta smak.

INGREDIENSER

Changing servings will update the ingredient list below.
portioner
- +
  • 2 förpackningar Spaghettoni Giovanni Rana
  • 150 g Blåmusslor
  • 150 g Venusmusslor
  • 200 g Calamari
  • 4 Räkor eller scampi
  • 200 g Hela skalade tomater
  • 1 glas Vitt vin
  • - Persilja
  • 1 Schalottenlök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • - Chilipeppar
  • - Extra jungfru olivolja

BEREDNING

Lägg venusmusslor och blåmusslor i blöt i åtminstone 2 timmar i kallt, lättsaltat vatten, byt vatten 2-3 gånger och avlägsna sanden varje gång.

Skölj allt under rinnande kallt vatten. Rensa och borsta blåmusslorna med stålull under rinnande vatten. Avlägsna byssustrådarna (trådarna som sticker ut ur skalhalvorna) och skölj igen. 

Värm 1 msk olja med 1 vitlöksklyfta i en traktörpanna tillsätt venusmusslor och blåmusslor och häll över 1/2 glas vin. Täck med lock, låt musslorna öppna sig på hög värme och flytta sedan över i en skål. Filtrera musslornas kokvätska genom en sil fodrad med en duk och ställ åt sidan. Bryn hackad schalottenlök i olja, tillsätt calamari och efter 5 minuter, häll över det återstående vinet och låt dunsta bort. 

Tillsätt de avrunna hela skalade tomaterna som grovklippts med sax och låt koka i cirka 40-45 minuter, tillsätt små slevar med musselvätska då och då. Smaka av med salt och chilipeppar.  

Klipp upp scampi och räkor i ryggen och avlägsna den svarta tarmtråden med en tandpetare. Lägg ner dem i såsen och låt fortsätt koka i 4 minuter.  Under tiden låt Spaghettoni koka al dente och vänd ner dem i traktörpannan, tillsätt även blåmusslor, venusmusslor och 2-3 msk varm musselvätska, blanda och låt allt ta smak.