Tortelloni Spenat & ricotta med äpple och salsiccia-korv

  • 20
  • Lätt

Tortelloni Spenat & ricotta med äpple och salsiccia-korv

  • 20
  • Lätt
Tortelloni Spenat & ricotta med äpple och salsiccia-korv

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Tortelloni Spenat & ricotta Giovanni Rana
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 200 g hackad salsiccia-korv
  • 1 rött äpple i tärningar
  • 100 ml vitt icke mousserande vin
  • 2 kvistar rosmarin
  • extra jungfru olivolja
  • salt och peppar efter behov

BEREDNING

Värm oljan tillsammans med  vitlöken i en stor traktörpanna på medelhög-hög värme. Tillsätt korv och rosmarin efter 1 minut och fräs i 4-5 minuter på hög värme tills genomstekt och knaprigt. Sänk värmen, tillsätt äpple, täck med lock 1 minut och tillsätt vinet.

Låt sjuda tills vinet reducerats till hälften, i 4-5 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.

Under tiden koka Tortelloni enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet genom durkslag, behåll lite kokvatten. Vänd ner Tortelloni i pannan och blanda i 1 minut, tillsätt några msk kokvatten för att späda ut såsen, om så är nödvändigt. Servera.

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 1 förpackning Tortelloni Spenat & ricotta Giovanni Rana
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 200 g hackad salsiccia-korv
  • 1 rött äpple i tärningar
  • 100 ml vitt icke mousserande vin
  • 2 kvistar rosmarin
  • - extra jungfru olivolja
  • - salt och peppar efter behov

BEREDNING

Värm oljan tillsammans med  vitlöken i en stor traktörpanna på medelhög-hög värme. Tillsätt korv och rosmarin efter 1 minut och fräs i 4-5 minuter på hög värme tills genomstekt och knaprigt. Sänk värmen, tillsätt äpple, täck med lock 1 minut och tillsätt vinet.

Låt sjuda tills vinet reducerats till hälften, i 4-5 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.

Under tiden koka Tortelloni enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet genom durkslag, behåll lite kokvatten. Vänd ner Tortelloni i pannan och blanda i 1 minut, tillsätt några msk kokvatten för att späda ut såsen, om så är nödvändigt. Servera.