Tortelloni Ricotta & Spenat med grönsakssås och salvia

  • 10
  • Lätt

Tortelloni Ricotta & Spenat med grönsakssås och salvia

  • 10
  • Lätt
Tortelloni Ricotta & Spenat med grönsakssås och salvia

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Tortelloni Ricotta & Spenat Giovanni Rana
  • 50 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g morötter
  • 50 g pumpa
  • 50 g selleri
  • 50 g lök
  • chilipeppar
  • 2 salviablad
  • Parmigiano Reggiano parmesanost, valfritt
  • salt efter behov

BEREDNING

Börja med att skära alla grönsaker i tärningar och finhacka även löken. 

När du har förberett alla grönsakerna, ägna dig åt matlagningen. Fräs först den hackade löken och vitlöken tillsammans med smöret i en stor stekpanna, på medelvärme. Efter ca 1 minut tillsätt de tärnade grönsakerna och salvian och stek på hög värme i ca 5-6 minuter tills de mjuknat lätt. Krydda med salt och chilipeppar efter smak. 

Under tiden koka Tortelloni enligt anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet genom durkslag och vänd ner pastan i stekpannan med grönsakerna. Tillsätt även Parmigiano Reggiano parmesanost och blanda allt väl. Servera.

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 1 förpackning Tortelloni Ricotta & Spenat Giovanni Rana
  • 50 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g morötter
  • 50 g pumpa
  • 50 g selleri
  • 50 g lök
  • - chilipeppar
  • 2 salviablad
  • - Parmigiano Reggiano parmesanost, valfritt
  • - salt efter behov

BEREDNING

Börja med att skära alla grönsaker i tärningar och finhacka även löken. 

När du har förberett alla grönsakerna, ägna dig åt matlagningen. Fräs först den hackade löken och vitlöken tillsammans med smöret i en stor stekpanna, på medelvärme. Efter ca 1 minut tillsätt de tärnade grönsakerna och salvian och stek på hög värme i ca 5-6 minuter tills de mjuknat lätt. Krydda med salt och chilipeppar efter smak. 

Under tiden koka Tortelloni enligt anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet genom durkslag och vänd ner pastan i stekpannan med grönsakerna. Tillsätt även Parmigiano Reggiano parmesanost och blanda allt väl. Servera.