Potatis gnocchi ALLA SORRENTINA

  • 40
  • Lätt

Potatis gnocchi ALLA SORRENTINA

  • 40
  • Lätt
Potatis gnocchi ALLA SORRENTINA

INGREDIENSER

  • 2 förpackningar Potatis gnocchi Giovanni Rana
  • 1 l passerad tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 350 g mozzarella, skuren i tärningar
  • 50 g Parmigiano Reggiano parmesanost
  • basilika
  • salt efter behov

BEREDNING

Tillaga såsen genom att fräsa en vitlöksklyfta i lite olja och sedan tillsätta passerad tomat, basilika och salt.

Förvärm ugnen till 200°C. Under tiden, låt saltat vatten koka upp i en kastrull och häll sedan i Gnocchi enligt  anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet genom durkslag.

Häll Gnocchi i  en ugnsform, tillsätt tomatsåsen och riven Parmigiano Reggiano parmesanost.

Häll slutligen ner mozzarellatärningarna och några basilikablad.

Ugnsbaka dessa Gnocchi alla sorrentina i grilläge i 5 minuter i 250°C. Ta ut dem ur ugnen och servera dem varma och med osten ordentligt smält och ”trådig”.

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 2 förpackningar Potatis gnocchi Giovanni Rana
  • 1 l passerad tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 350 g mozzarella, skuren i tärningar
  • 50 g Parmigiano Reggiano parmesanost
  • - basilika
  • - salt efter behov

BEREDNING

Tillaga såsen genom att fräsa en vitlöksklyfta i lite olja och sedan tillsätta passerad tomat, basilika och salt.

Förvärm ugnen till 200°C. Under tiden, låt saltat vatten koka upp i en kastrull och häll sedan i Gnocchi enligt  anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet genom durkslag.

Häll Gnocchi i  en ugnsform, tillsätt tomatsåsen och riven Parmigiano Reggiano parmesanost.

Häll slutligen ner mozzarellatärningarna och några basilikablad.

Ugnsbaka dessa Gnocchi alla sorrentina i grilläge i 5 minuter i 250°C. Ta ut dem ur ugnen och servera dem varma och med osten ordentligt smält och ”trådig”.