Gnocchi-Scamorza_m.jpg

GNOCCHI I PARMIGIANA-STIL MED AUBERGINE OCH KÖRSBÄRSTOMATER

  • 5
  • Lätt

GNOCCHI I PARMIGIANA-STIL MED AUBERGINE OCH KÖRSBÄRSTOMATER

  • 5
  • Lätt
GNOCCHI I PARMIGIANA-STIL MED AUBERGINE OCH KÖRSBÄRSTOMATER
Gnocchi-Scamorza_d.jpg

INGREDIENSER

  • 500 g Rana Gnocchi
  • 1 stor aubergine
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 mozzarella
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • Extra jungfruolja
  • Oregano,Salt & peppar

BEREDNING

Förvärm ugnen till 250°. Skär auberginen i skivor. Skivorna ska vara lika tjocka som ett finger ungefär. Stek den skivade auberginen i en panna tills gyllenbrun lägg den sedan åt sidan.



Skär körsbärstomater och mozzarella i små bitar och koka sedan Gnocchi i rikligt med saltat vatten enligt förpackningsanvisningen

Lägg den skivade auberginen jämnt fördelad på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg lite gnocchi på varje aubergineskiva, tillsätt sedan några skivade körsbärstomater, mozzarella och riven Parmigiano Reggiano ovanpå. Ringla över med olivoljan och grilla sedan i ugnen i 7–8 minuter i c: a 220°.

Ta ut ur ugnen, tillsätt lite salt, peppar och oregano som dekoration.



INGREDIENSER

portioner
- +
  • 500 g Rana Gnocchi
  • 1 stor aubergine
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 mozzarella
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • - Extra jungfruolja
  • - Oregano,Salt & peppar

BEREDNING

Förvärm ugnen till 250°. Skär auberginen i skivor. Skivorna ska vara lika tjocka som ett finger ungefär. Stek den skivade auberginen i en panna tills gyllenbrun lägg den sedan åt sidan.



Skär körsbärstomater och mozzarella i små bitar och koka sedan Gnocchi i rikligt med saltat vatten enligt förpackningsanvisningen

Lägg den skivade auberginen jämnt fördelad på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg lite gnocchi på varje aubergineskiva, tillsätt sedan några skivade körsbärstomater, mozzarella och riven Parmigiano Reggiano ovanpå. Ringla över med olivoljan och grilla sedan i ugnen i 7–8 minuter i c: a 220°.

Ta ut ur ugnen, tillsätt lite salt, peppar och oregano som dekoration.