FETTUCCINI med lax och citronkrämsås

  • 15
  • Lätt

FETTUCCINI med lax och citronkrämsås

  • 15
  • Lätt
FETTUCCINI med lax och citronkrämsås

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Fettuccini Giovanni Rana
  • 300 g skiva lax
  • 1 schalottenlök
  • juice och skal av en halv citron
  • 40 g smör
  • 200 ml flytande grädde
  • extra jungfru olivolja
  • salt och peppar efter behov

BEREDNING

Börja med att koka Fettuccini enligt anvisningarna på förpackningen.

Under tiden, avlägsna skinnet från laxskivan och skär den i tärningar. 

Häll lite extra jungfru olivolja i en stekpanna och bryn schalottenlöken i några minuter.   

Tillsätt sedan laxen och låt bryna några sekunder på låg värme. 

Så snart Fettuccini är al dente, häll av vattnet genom durkslag, spara lite kokvatten och häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt den stekta laxen, grädde, rivet citronskal och citronjuice, krydda med salt och peppar och häll i lite kokvatten, endast det som behövs för att bilda en tjock sås. 

Tänd spisen på låg värme och rör om alla ingredienser ordentligt under få minuter så att de blandas ordenligt.  

Häll upp på tallrik och servera pastan varm och krämig. 

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 1 förpackning Fettuccini Giovanni Rana
  • 300 g skiva lax
  • 1 schalottenlök
  • - juice och skal av en halv citron
  • 40 g smör
  • 200 ml flytande grädde
  • - extra jungfru olivolja
  • - salt och peppar efter behov

BEREDNING

Börja med att koka Fettuccini enligt anvisningarna på förpackningen.

Under tiden, avlägsna skinnet från laxskivan och skär den i tärningar. 

Häll lite extra jungfru olivolja i en stekpanna och bryn schalottenlöken i några minuter.   

Tillsätt sedan laxen och låt bryna några sekunder på låg värme. 

Så snart Fettuccini är al dente, häll av vattnet genom durkslag, spara lite kokvatten och häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt den stekta laxen, grädde, rivet citronskal och citronjuice, krydda med salt och peppar och häll i lite kokvatten, endast det som behövs för att bilda en tjock sås. 

Tänd spisen på låg värme och rör om alla ingredienser ordentligt under få minuter så att de blandas ordenligt.  

Häll upp på tallrik och servera pastan varm och krämig.