SE-ricetta_GnocchiBaconTomatoMozzarella-M.jpg

GNOCCHI SPENATSALLAD MED MOZZARELLA, BACON, TOMATER

  • 5
  • Lätt

GNOCCHI SPENATSALLAD MED MOZZARELLA, BACON, TOMATER

  • 5
  • Lätt
GNOCCHI SPENATSALLAD MED MOZZARELLA, BACON, TOMATER
SE-ricetta_GnocchiBaconTomatoMozzarella-D.jpg

INGREDIENSER

  • 500 g RANA gnocchi
  • 250 g tomater
  • 125 g mozzarella
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 50 g smör
  • 140 g bacon
  • 2 msk balsamvinäger
  • Basilikablad för dekoration
  • Salt &peppar

BEREDNING

Skär körsbärstomaterna på mitten, strimla mozzarellan i små bitar och finhacka basilikan och vitlöken.

Stek baconet tills det är krispigt, lägg upp på hushållspapper och ta åt sidan.

Koka Gnocchi i rikligt med saltat vatten enligt förpackningsanvisningen.

Värm upp olivoljan i en kastrull och stek gnocchi tills den är gyllenbrun.

Smält smöret i en stor stekpanna och lägg i den hackade vitlöken.

Rör om och se till att vitlöken bryns långsamt. Häll i tomaterna och salt efter smak, låt tomaterna sjuda på medelvärme i ca 3 minuter.

Blanda Gnocchi, körsbärstomaterna och baconet på ett stort fat, tillsätt sedan strimlad mozzarella och blanda väl så att mozzarellan smälter.

Krydda med färsk basilika och nymalen svartpeppar.

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 500 g RANA gnocchi
  • 250 g tomater
  • 125 g mozzarella
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 50 g smör
  • 140 g bacon
  • 2 msk balsamvinäger
  • - Basilikablad för dekoration
  • - Salt &peppar

BEREDNING

Skär körsbärstomaterna på mitten, strimla mozzarellan i små bitar och finhacka basilikan och vitlöken.

Stek baconet tills det är krispigt, lägg upp på hushållspapper och ta åt sidan.

Koka Gnocchi i rikligt med saltat vatten enligt förpackningsanvisningen.

Värm upp olivoljan i en kastrull och stek gnocchi tills den är gyllenbrun.

Smält smöret i en stor stekpanna och lägg i den hackade vitlöken.

Rör om och se till att vitlöken bryns långsamt. Häll i tomaterna och salt efter smak, låt tomaterna sjuda på medelvärme i ca 3 minuter.

Blanda Gnocchi, körsbärstomaterna och baconet på ett stort fat, tillsätt sedan strimlad mozzarella och blanda väl så att mozzarellan smälter.

Krydda med färsk basilika och nymalen svartpeppar.