SE-ricetta01-M.jpg

GIRASOLI GORGONZOLA D.O.P. & VALNÖTTER MED KARAMELLISERAD SCHALOTTENLÖK, SVARTKÅL OCH HACKADE VALNÖTTER

  • 4
  • Lätt

GIRASOLI GORGONZOLA D.O.P. & VALNÖTTER MED KARAMELLISERAD SCHALOTTENLÖK, SVARTKÅL OCH HACKADE VALNÖTTER

  • 4
  • Lätt
GIRASOLI GORGONZOLA D.O.P. & VALNÖTTER MED KARAMELLISERAD SCHALOTTENLÖK, SVARTKÅL OCH HACKADE VALNÖTTER
SE-ricetta01-D.jpg

INGREDIENSER

  • 1 förpackning Girasoli gorgonzola d.o.p. & valnötter
  • 2 schalottenlökar
  • 20 ml vitt vin
  • 1 matsked farinsocker
  • 4 matskedar extra virgin olivolja
  • 50 g svartkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 g smör
  • 40 g skalade valnötter
  • Salt & peppar

BEREDNING

Hetta upp vatten i en stor kastrull. Grovhacka valnötterna till garnering. Plocka kålbladen och repa blad-delarna från mittnerven, skölj bladen i ett vattenbad.

Skala och skär schalottenlöken klyftor och fräs i en stekpanna på medelhög värme i 2-3 minuter tillsammans med två matskedar extra virgin olivolja. Strö över farinsocker och blanda med vitt vin. Fortsätt koka tills löken är gyllenbrun.

Stek vitlöksklyftan i en andra stekpanna med två matskedar extra virgin olivolja och tillsätt de sedan tidigare sköljda kålbladen, fräs i 2 minuter. Tillsätt salt och peppar efter smak. Plocka bort vitlöksklyftan.

Koka Girasolin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen, låt dem sedan rinna av men spara en liten kopp av kokvattnet till senare.

Hetta upp smöret i en tredje stekpanna och fräs raviolin i några sekunder, tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.

Lägg upp Girasolin på tallrikar och garnera med karamelliserad schalottenlök, svartkålsblad och grovhackade valnötter.

Smaka av med peppar.

INGREDIENSER

portioner
- +
  • 1 förpackning Girasoli gorgonzola d.o.p. & valnötter
  • 2 schalottenlökar
  • 20 ml vitt vin
  • 1 matsked farinsocker
  • 4 matskedar extra virgin olivolja
  • 50 g svartkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 g smör
  • 40 g skalade valnötter
  • - Salt & peppar

BEREDNING

Hetta upp vatten i en stor kastrull. Grovhacka valnötterna till garnering. Plocka kålbladen och repa blad-delarna från mittnerven, skölj bladen i ett vattenbad.

Skala och skär schalottenlöken klyftor och fräs i en stekpanna på medelhög värme i 2-3 minuter tillsammans med två matskedar extra virgin olivolja. Strö över farinsocker och blanda med vitt vin. Fortsätt koka tills löken är gyllenbrun.

Stek vitlöksklyftan i en andra stekpanna med två matskedar extra virgin olivolja och tillsätt de sedan tidigare sköljda kålbladen, fräs i 2 minuter. Tillsätt salt och peppar efter smak. Plocka bort vitlöksklyftan.

Koka Girasolin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen, låt dem sedan rinna av men spara en liten kopp av kokvattnet till senare.

Hetta upp smöret i en tredje stekpanna och fräs raviolin i några sekunder, tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.

Lägg upp Girasolin på tallrikar och garnera med karamelliserad schalottenlök, svartkålsblad och grovhackade valnötter.

Smaka av med peppar.